Idei pentru organizarea nuntii: recomandari rochie de mireasa, sfaturi pentru cununia civila si cununia religioasa.

Planificarea si organizarea nuntii, unul din cele mai importante evenimente din viata tuturor, necesita timp, energie dar si inspiratie. Haideti sa aflam cele mai importante informatii despre cununia civila si cununia religioasa, sa invatam din recomandarile pentru alegerea rochiei de mireasa, sa gasim impreuna destinatia de vis pentru luna de miere si sa aflam cele mai importante detalii de respectat.

Idei practice pentru o nunta de vis
Organizati-va nunta avand grija sa treceti toate sarcinile si ideile pe o lista. Stabiliti din timp ce stil de nunta va doriti: clasic, rustic, de epoca… Primul lucru important este sa faceti rezervarea restaurantului. Nu uitati sa va bazati doar pe 80% din persoanele invitate. Nu este obligatoriu sa-i chemati pe toti la cununia civila, mai ales daca sunt din alta localitate. Alegeti restaurantul cel mai potrivit in functie de buget si care ofera tortul si decoratiunile incluse in pretul total. Mergeti la biserica din timp si achitati o parte din bani informandu-va mai intai daca in ziua aleasa se fac nunti. Cununia religioasa este de preferat sa aiba loc cat mai aproape de restaurant sau puteti opta pentru inchirierea a 2-3 microbuze pentru transportul invitatilor. Urmatorul pas in organizarea nuntii dumneavoastra este sa va alegeti nasii, muzicantii si cameramanul. Apoi alcatuirea listei de invitati impreuna cu familia, contactarea fotografului si planificarea lunii de miere. Daca optati sa plecati in strainatate in luna de miere, nu uitati sa va verificati pasapoartele, sa cumparati din timp biletele de avion si sa confirmati rezervarea la hotel.

Etape in planificarea nuntii
Atunci cand alegeti modelul rochiei de mireasa trebuie neaparat sa tineti cont de faptul ca orice mireasa slabeste cateva kilograme inainte de nunta! Asa ca cel mai bun sfat este sa nu va cumparati rochia de mireasa decat cu 3 luni inainte. Si cum toata lumea stie deja, rochia de mireasa trebuie sa fie perfecta! Mergeti impreuna cu familia ori prietenii si alegeti impreuna modelul cel mai potrivit. Alegeti rochia de mireasa numai dupa ce v-ati incaltat cu pantofii pe care vi-i doriti la nunta. Urmatorul pas este comandarea invitatiilor, a verighetelor si a toaletelor pentru cununia civila. Urmeaza trimiterea invitatiilor si proba pentru coafat si machiaj. Cu 2 saptamani inainte trebuie sa depuneti actele necesare pentru cununia civila, sa comandati buchetele, sa strangeti confirmarile de la invitati, sa faceti programare la coafor si machiaj, sa comandati tortul, sa probati hainele si sa stabiliti toate detaliile cu fotograful, cameramanul si DJ-ul.
Nu uitati sa lasati minim 3 ore intre cununia civila si cununia religioasa pentru a avea suficient timp sa va pregatiti si pentru a verifica daca nu ati uitat ceva. Ultimele detalii sunt confirmarea numarului de persoane la restaurant si stabilirea ordinii invitatilor la masa. La orice nunta pot avea loc evenimente neprevazute bune sau rele. Tineti cont de toate aceste idei si veti avea parte de o nunta ca-n povesti.
Organizarea nuntii implica programarea evenimentelor din timp. In momentul in care achizitionati rochia de mireasa nu uitati de micile accesorii dar si de bugetul alocat.